Shepherd's pie er en klassisk engelsk ret bestående af kødsauce og kartoffelmos, som gratineres i ovnen. Vi krydrer vores kødsauce med middelhavskrydderier og rødvinssauce, og vores kartoffelmos får et ekstra twist af ost. Frisk tilbehør er en grøn salat med gulerod og estragon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
500 g
Bagekartoffel
4 g
Middelhavsdrøm
8 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
4 g
Kyllingebouillon
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
½ dåse
Tomatpuré
1 pose
Estragon
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Ketchup (step 3)
1 dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk], finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og løg i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, Middelhavsdrøm og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og lad simre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kyllingebouillon, ketchup [1 spsk | 2 spsk], rødvinssauce og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Overfør kødsauce til en ildfast form, og top med kartoffelmos.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.
Imens, hak estragon groft.
Skyl salat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland gulerod, salat, estragon, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål lige inden servering.
TIP: Gem estragon til voksenportionerne, hvis børnene ikke kan lide smagen.
Lad Shepherd's pie køle en smule af inden servering, og anret på tallerkener.
Server med salat.