Kødboller i peanutbuttersauce er en utrolig spændende kombination, som du bare skal prøve! Børnene vil være lige så begejstrede som dig! Det asiatiske twist kan især fornemmes på de stegte grøntsager, kraftfuld smag i form af lime og frisk koriander. Retten toppes med hakkede peanuts for ekstra knas, og sammen med risen har du en vinder, som du helt sikkert vil tilføje dit repertoire!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Basmatiris
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Løg
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Gulerod
250 ml
Kokosmælk
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
20 g
Peanuts
25 g
Peanutbutter
(Indeholder Jordnødder)
3 dl
Vand
Bring en gryde med letsaltet vand* og ris i kog. Sænk til middel varme, og kog ris i 8-10 min uden låg. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min under låg.
Bland hakket oksekød, et nip salt* og peber*. Form fars til kødboller (6 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 5-6 min, og stil til side på en tallerken.
Skær løg og peberfrugt i tynde skiver. Riv gulerod (uskrællet).
Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 5-6 min. Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 3-4 min. Tilsæt kødboller, kokosmælk og peanutbutter, og lad det hele simre i 2-3 min.
Skær lime i både. Hak peanuts og koriander groft. Smag saucen til med limesaft, salt* og peber*.
Anret ris, kødboller, grøntsager og sauce i dybe tallerkener, og top med peanuts og koriander. Server med limebåde.