Kødboller i peanutbuttersauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i peanutbuttersauce

Kødboller i peanutbuttersauce

med peberfrugt & gulerod

Kødboller i peanutbuttersauce er en utrolig spændende kombination, som du bare skal prøve! Børnene vil være lige så begejstrede som dig! Det asiatiske twist kan især fornemmes på de stegte grøntsager, kraftfuld smag i form af lime og frisk koriander. Retten toppes med hakkede peanuts for ekstra knas, og sammen med risen har du en vinder, som du helt sikkert vil tilføje dit repertoire!

Allergener:
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Basmatiris

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Løg

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Gulerod

250 ml

Kokosmælk

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

20 g

Peanuts

25 g

Peanutbutter

(Indeholder Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)303 kcal
Energi (kJ)1269 kJ
Fedt18.51 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat7.44 g
Sukker1.6 g
Protein28.78 g
Salt2.1 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring en gryde med letsaltet vand* og ris i kog. Sænk til middel varme, og kog ris i 8-10 min uden låg. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min under låg.

Steg kødboller
2

Bland hakket oksekød, et nip salt* og peber*. Form fars til kødboller (6 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 5-6 min, og stil til side på en tallerken.

Forbered grøntsager
3

Skær løg og peberfrugt i tynde skiver. Riv gulerod (uskrællet).

Lav peanutbuttersauce
4

Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 5-6 min. Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 3-4 min. Tilsæt kødboller, kokosmælk og peanutbutter, og lad det hele simre i 2-3 min.

Krydr sauce
5

Skær lime i både. Hak peanuts og koriander groft. Smag saucen til med limesaft, salt* og peber*.

Server
6

Anret ris, kødboller, grøntsager og sauce i dybe tallerkener, og top med peanuts og koriander. Server med limebåde.