Forkæl børnene med livretten kødboller i tomatsauce, og overrask samtidig de voksne med spændende krydderier og tilbehør. Vi opgraderer vores sauce med middelhavskrydderier, hvidløg og urter, og serverer dem med frisk tagliatelle og en skøn pistacienøddesalat med skalotteløg og cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Oksebouillon
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
125 g
Cherrytomater
1 stk
Skalotteløg
8 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
1.5 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1.5 spsk
Smør (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pistacienødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Bland skalotteløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand nok til at dække løgene i en lille skål, og stil til side.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, oksebouillon, hakkede tomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1,5 dl | 3 dl], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og resterende Middelhavsdrøm til stegepanden.
Sænk til til middellav varme, og lad simre i 10-15 min, eller indtil saucen er tyknet og kødbollerne er gennemtilberedte. Tilsæt smør [1,5 spsk | 3 spsk], og krydr med et nip salt og peber.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl salat.
Halver cherrytomater.
Hæld væde fra skalotteløg.
Bland cherrytomater, skalotteløg, pistacienødder, salat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med kødboller i tomatsauce.
Drys med finrevet ost
Server med salat.