Er der noget bedre på en kold efterårsaften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med kikærter og spinat. Gryderetten får spændende smag af thailandsk basilikum, karry, ingefær og hvidløg, og kokosmælk bidrager med den perfekte cremethed. Vi serverer vores lækre gryderet med ris med forårsløg, og topper med chili og lime!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 pose
Thaibasilikum
1 pakke
Kikærter
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Lime, økologisk
½ stk
Ingefær
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
200 ml
Kokosmælk
1 stk
Peberfrugt
1 g
Chiliflager
1 stk
Forårsløg
0.01 tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
Snit forårsløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk dl | 1/2 tsk], og bring i kog. Kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skræl ingefær [1/2 stk, 2P], og riv fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande. Steg løg og peberfrugt i 4-5 min.
Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både. Tilsæt hvidløg, ingefær og karrypasta til stegepanden, og steg i 1 min.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 1-2 min. Tilsæt kikærter, kokosmælk, sojasauce og et stort skvæt limesaft. Skru ned til lav varme, og lad simre i 7-9 min, eller indtil let tyknet. Hak thaibasilikum groft.
Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tilsæt spinat og halvdelen af thaibasilikum, og rør indil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Vend limeskal i gryden med færdigkogt ris.
Anret ris og sauce i skåle. Drys med chiliflager og resterende thaibasilikum. Server med limebåde.