topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokosgryde

Kokosgryde

med jasminris, kikærter og thaibasilikum

Er der noget bedre på en kold efterårsaften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med kikærter og spinat. Gryderetten får spændende smag af thailandsk basilikum, karry, ingefær og hvidløg, og kokosmælk bidrager med den perfekte cremethed. Vi serverer vores lækre gryderet med ris med forårsløg, og topper med chili og lime!

Allergener:
Sennep
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 pose

Thaibasilikum

1 pakke

Kikærter

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Lime, økologisk

½ stk

Ingefær

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

200 ml

Kokosmælk

1 stk

Peberfrugt

1 g

Chiliflager

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

0.01 tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Vand (trin 4)

3 dl

Vand (trin 1)

efter behov

Smør (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)660 kcal
Energi (kJ)2761 kJ
Fedt22.56 g
Mættet fedt16.6 g
Kulhydrat90.21 g
Sukker12.7 g
Protein18.27 g
Salt3.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Snit forårsløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk dl | 1/2 tsk], og bring i kog. Kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg grøntsager
2

Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skræl ingefær [1/2 stk, 2P], og riv fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande. Steg løg og peberfrugt i 4-5 min.

Forbered råvarer
3

Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både. Tilsæt hvidløg, ingefær og karrypasta til stegepanden, og steg i 1 min. 

Lav sauce
4

Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 1-2 min. Tilsæt kikærter, kokosmælk, sojasauce og et stort skvæt limesaft. Skru ned til lav varme, og lad simre i 7-9 min, eller indtil let tyknet. Hak thaibasilikum groft.

Tilsæt spinat
5

Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tilsæt spinat og halvdelen af thaibasilikum, og rør indil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Vend limeskal i gryden med færdigkogt ris.

Server
6

Anret ris og sauce i skåle. Drys med chiliflager og resterende thaibasilikum. Server med limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image