I mange lande er en bowl en populær frokostret, som kan købes på gader og torve. I aften bygger vi vores egen bowl med koldrøget laks i hovedrollen, som vi blander med forårsløg og asiatisk mayonnaise. Vores bowl indeholder også mango, gulerødder som vi skræller i lange smukke bånd, agurk og avocado. Vi topper med ingefær-urtedressing, frisk mynte og koriander og crunchy peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
1 stk
Forårsløg
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Avocado
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
½ stk
Mango
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
150 g
Jasminris
25 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
½ stk
Citrongræs
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 3)
Bank citrongræs [1/2 stk, 2P] med en kagerulle.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits citrongræs 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak laks fint, og overfør til en stor skål.
Snit forårsløg fint.
Rør forårsløg, asiatisk mayonnaise og et nip salt og peber i skålen med laks.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Hak mynte og koriander fint (gem nogle blade til anretning).
Bland mynte og koriander med sojasauce, honning-ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], et stort skvæt limesaft og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Skær agurk i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Anret ris, laks, mango, gulerod, agurk og avocado i dybe tallerkener.
Dryp med ingefær-urtedressing.
Top med peanuts og resterende mynte og koriander.