topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koldrøget laksebowl

Koldrøget laksebowl

med frisk mango og ingefær-urtedressing

I mange lande er en bowl en populær frokostret, som kan købes på gader og torve. I aften bygger vi vores egen bowl med koldrøget laks i hovedrollen, som vi blander med forårsløg og asiatisk mayonnaise. Vores bowl indeholder også mango, gulerødder som vi skræller i lange smukke bånd, agurk og avocado. Vi topper med ingefær-urtedressing, frisk mynte og koriander og crunchy peanuts.

Allergener:
Fisk
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Koldrøget laks

(Indeholder Fisk)

1 stk

Forårsløg

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Avocado

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

½ stk

Mango

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Lime

150 g

Jasminris

25 g

Honning-ingefærdressing

(Indeholder Sennep)

½ stk

Citrongræs

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)983 kcal
Energi (kJ)4112 kJ
Fedt51.5 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat88.1 g
Sukker23.3 g
Protein36.2 g
Salt7.1 g

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bank citrongræs [1/2 stk, 2P] med en kagerulle.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits citrongræs 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered laks
2

Imens, hak laks fint, og overfør til en stor skål. 

Snit forårsløg fint. 

Rør forårsløg, asiatisk mayonnaise og et nip salt og peber i skålen med laks.

Lav ingefær-urtedressing
3

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. 

Hak mynte og koriander fint (gem nogle blade til anretning).

Bland mynte og koriander med sojasauce, honning-ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], et stort skvæt limesaft og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål.

Forbered frugt og grønt
4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Forbered grøntsager
5

Skær agurk i tynde skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Server
6

Anret ris, laks, mango, gulerod, agurk og avocado i dybe tallerkener. 

Dryp med ingefær-urtedressing.

Top med peanuts og resterende mynte og koriander.