Hvad med nem og hurtig aftensmad med smag fra Sydamerika? Steg kyllingen med hvidløg, løg og krydderiblanding i mellemamerikansk stil, en blanding af spidskommen, stegt hvidløg, chili, cayenne og oregano, der giver maden en vidunderlig varme (ligesom taco-krydderier). Server med mættende rissalat med bønner og spinat, cremet avocado og lækker lime dressing lavet på mayo. Frygtelig godt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
60 g
Spinat
100 g
Vilde basmatiris
280 g
Kyllingebryst
½ stk
Rødløg
½ pakke
Kidneybønner
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime
1 stk
Avocado
2.5 dl
Vand
Bring vand*, ris og et nip salt* i kog i en gryde. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 12 min, eller indtil vandet er absorberet. Pres eller hak hvidløg fint. Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint.
Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et rent skærebræt. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hvidløg, rødløg og Panamad i 2 min. Tilsæt kylling. Steg i 8-10 min.
Hak spinat groft. Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Skær i tynde skiver. Skær lime i både. Skyl kidneybønner [½ pakke, 2 pers.] under koldt vand* i en si.
Bland mayonnaise og limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Bland ris, kidneybønner, spinat og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Server rissalat, kylling og avocado på tallerkener. Dryp med limedressing.