En spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Vi steger hakket oksekød med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvidløg. Når kødet simrer, laver vi en frisk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kød og salat med kogt ris, cremet yoghurt og syrlig abrikoschutney.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
2 stk
Tomat
2 stk
Gulerod
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Goan Xacuti
2 g
Curry-On
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ pose
Koriander
1 stk
Rød chili
½ stk
Ingefær
100 g
Basmatiris
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær (uskrællet) fint. Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt gulerod og løg, og steg videre i 2 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt Curry-on, Goan xacuti, ingefær og hvidløg, og steg i yderligere 30 sek. Tilsæt sojasauce og et skvæt vand*, og lad simre i 5-6 min. Tag panden af varmen, tilsæt halvdelen af abrikoschutney, og rør rundt.
Hak tomat fint. Hak koriander fint. Hak chili fint. Bland tomat, koriander, chili, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød og tomatsalat. Dryp med yoghurt og resterende abrikoschutney.