Forkæl børnene med fantastiske pitabrød til aftensmad. Vi fylder vores lune pitabrød med krydret svine- og kalvekød, cremet hvidløgsyoghurt og en frisk gulerodsalat med mynte og spinat. Skønt tilbehør er hjemmelavede fritter krydret med oregano.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Panamad
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 pose
Mynte
500 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ g
Oregano, tørret
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [½ pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg og yoghurt i en lille skål.
Hak mynte fint.
Skyl spinat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland mynte, gulerod, spinat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
TIP: Spring mynten over, eller brug mindre, hvis du ikke er til smagen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød i 6-8 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i ovnen i 3-4 min.
Skær en åbning i pitabrød, og fyld med hvidløgsyoghurt, svine-/kalvekød og en smule gulerodssalat.
Anret pitabrød, fritter og overskydende gulerodsalat på tallerkener.
Server med resterende hvidløgsyoghurt.