Krydret svine- og kalvekødspita
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret svine- og kalvekødspita

Krydret svine- og kalvekødspita

med frisk gulerodsalat og ovnbagte fritter

Forkæl børnene med fantastiske pitabrød til aftensmad. Vi fylder vores lune pitabrød med krydret svine- og kalvekød, cremet hvidløgsyoghurt og en frisk gulerodsalat med mynte og spinat. Skønt tilbehør er hjemmelavede fritter krydret med oregano.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Panamad

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 pose

Mynte

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3311 kJ
Kalorier (kcal)791 kcal
Fedt29.9 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat91.8 g
Sukker15.1 g
Protein40.9 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [½ pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav hvidløgsyoghurt
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg og yoghurt i en lille skål. 

Lav gulerodsalat
3

Hak mynte fint.

Skyl spinat. 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland mynte, gulerod, spinat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

TIP: Spring mynten over, eller brug mindre, hvis du ikke er til smagen.

Steg hakket kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød i 6-8 min, eller indtil brunet.

Tilsæt Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm pitabrød
5

Imens, placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i ovnen i 3-4 min.

Server
6

Skær en åbning i pitabrød, og fyld med hvidløgsyoghurt, svine-/kalvekød og en smule gulerodssalat. 

Anret pitabrød, fritter og overskydende gulerodsalat på tallerkener.

Server med resterende hvidløgsyoghurt.