Indånd de rige aromaer fra denne klassiker, der har fået en eksotisk ansigtsløftning. Den brunede kylling kommer på en seng af vidunderligt smukke, vilde basmatiris, der får dit kulinariske hjerte til at smelte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Zucchini
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Purløg
280 g
Kyllingebryst
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
150 g
Vilde basmatiris
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl], ris og et nip salt* i kog i en gryde. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 12 min, eller indtil vandet* er absorberet.
Skær zucchini [½ stk, 2P] i halve skiver. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i både. Skær gulerod (uskrællet) i stave. Skær peberfrugt i strimler. Hak purløg fint.
Fordel zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Smelt en stor klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min på hver side. Krydr med salt* og peber*. Stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middellav varme. Tilsæt madlavningsfløde og bouillon. Krydr med friskkværnet peber*. Lad simre i 3-4 min. Tilsæt purløg og et nip salt*.
Anret ris, ovnbagte grøntsager og kylling på tallerkener. Top med pebersauce.