Lad middagen gøre jobbet med en drømmende kyllingerisotto, hvis bløde karamelliserede cherrytomater tager sindet på en smagsrejse til sydlige breddegrader sammen med frisk basilikum og revet ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kyllingebouillon
150 g
Risottoris
300 g
Kyllingelårfilet
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
250 g
Cherrytomater
15 ml
Balsamico
1 stk
Citron
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Pecorino Romano-ost
1 pose
Basilikum
60 g
Spinat
2 tsk
Sukker
5 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en kedel med vand* i kog. Riv citronskal [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.]. Bland citronskal, soja og 1-2 spsk olivenolie* i en skål. Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i 1 cm tykke strimler. Vend i marinade.
Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Opløs kyllingebouillon i kogende vand* i en skål.
Tilsæt ris. Steg i 1 min. Tilsæt 1 dl bouillon. Rør rundt. Lad risene simre og absorbere væsken. Tilsæt yderligere 1 dl bouillon. Gentag i 35-40 min, eller indtil risene er møre.
Læg cherrytomater i et ildfast fast. Tilsæt balsamico, sukker* og en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil tomaterne er bløde og karamelliserede. Fordel kylling i et anden ildfast fad. Bag i ovnen i 15-20 min.
Riv pecorino fint (gem lidt til anretning). Skær citron i både. Vend kylling, pecorino, spinat og en klat smør* i risottoen. Rør indtil osten er smeltet og spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret risotto på tallerkener. Top med cherrytomater, basilikumblade, en skvæt citronsaft og resterende pecorino.