Marrokansk lamme-tagine og couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Marrokansk lamme-tagine og couscous

med mynte, koriander og appelsin

På jagt efter nye smagsoplevelser? Vores Marrokanske lamme-tagine og couscous bringer Marokkos klassiske smage til dit spisebord, og tilfører dit måltid aromatiske krydderier og en både velduftende og velsmagende måltidsoplelse.

Allergener:
Sennep
Gluten
Hvede
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

1 dåse

Tomatpuré

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

4 g

Kyllingebouillon

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Appelsin

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 spsk

Olie til couscous

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4311 kJ
Kalorier (kcal)1030 kcal
Fedt69.1 g
Mættet fedt26.1 g
Kulhydrat67.9 g
Sukker24.2 g
Protein34.3 g
Salt3.6 g

Fremgangsmåde

1

Tag lam ud af køleskabet.

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.

Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min.

Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir med fedtsiden opad, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. 

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

3

Skær gulerod og løg i 1 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint.

4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 1-2 min, indtil bløde. Tilsæt Goan Xacuti, og steg i 30 sek, indtil velduftende.

Tilsæt hvidløg, tomatpuré, abrikoschutney, kyllingebouillon, vand, salt og et nip peber.

Bring i kog, og sænk til middel varme. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

5

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm skiver.

Pluk mynte og koriander, og hak groft.

Hak mandler groft.

Skær lam i tynde skiver.

6

Anret couscous i skåle, og top med lam, mandler og halvdelen af koriander.

Anret sauce i skåle.

Server med appelsin, mynte, resterende koriander og yoghurt i skåle.