På jagt efter nye smagsoplevelser? Vores Marrokanske lamme-tagine og couscous bringer Marokkos klassiske smage til dit spisebord, og tilfører dit måltid aromatiske krydderier og en både velduftende og velsmagende måltidsoplelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Lammeculotte
4 g
Goan Xacuti
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 dåse
Tomatpuré
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
4 g
Kyllingebouillon
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Appelsin
1 pose
Mynte & koriander
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
1 spsk
Olie til couscous
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Tag lam ud af køleskabet.
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.
Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min.
Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir med fedtsiden opad, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Skær gulerod og løg i 1 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 1-2 min, indtil bløde. Tilsæt Goan Xacuti, og steg i 30 sek, indtil velduftende.
Tilsæt hvidløg, tomatpuré, abrikoschutney, kyllingebouillon, vand, salt og et nip peber.
Bring i kog, og sænk til middel varme. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm skiver.
Pluk mynte og koriander, og hak groft.
Hak mandler groft.
Skær lam i tynde skiver.
Anret couscous i skåle, og top med lam, mandler og halvdelen af koriander.
Anret sauce i skåle.
Server med appelsin, mynte, resterende koriander og yoghurt i skåle.