Cremet og krydret linsepasta varmer en kold efterårsaften. Vi koger røde linser med hvidløg, cherrytomater, basilikum, fløde, og vores vidunderlige krydderiblanding Middelhavsdrøm. Vi serverer linserne med rigatoni, som er kendt for at være en rigtig sovstyv! Spændende tilbehør er en innovativ mandelsalat med rucola og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
125 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
1 stk
Citron, økologisk
50 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ dåse
Tomatpuré
1 g
Oregano, tørret
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
40 g
Rucola
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
1 g
Chiliflager
20 g
Finrevet ost
efter behov
Sukker (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Halver cherrytomater. Hak basilikum groft. Skær citron i både. Skyl linser under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg, zucchini og tomatpuré [1/2 dåse, 2P] i 3-4 min.
Tilsæt linser, hvidløg, cherrytomater, madlavningsfløde, vand* [1 dl | 2 dl], et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning), oregano, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip sukker* til stegepanden, og bring i kog. Skru ned til middellav varme, og lad simre i 15-20 min, eller indtil linserne er møre.
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Tilsæt pasta til det kogende vand, når saucen har 10-15 min tilbage, og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden.
Skyl rucola under koldt vand* i en si. Hak mandler groft. Bland rucola, mandler, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en mellemstor skål.
Anret pasta og sauce i dybe tallerkener. Top med revet ost, resterende basilikum og et nip chiliflager. Server med mandelsalat. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.