I aften går den kulinariske rejse til Amerika, og vi frister med en velkrydret symfoni af gode smage. Vi tilbereder sorte bønner, der får lov til at simre i en skøn sauce med cajun-krydderier, tomatpuré, hvidløg og røget paprika. Dejligt tilbehør er luftige ris, sprøde tortillachips og en spændende salat med avocado og majs.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Sorte bønner
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 dåse
Tomatpuré
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Røget paprika
4 g
Panamad
1 dåse
Majs
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Avocado
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Ketchup (step 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré, hvidløg, Ay Cajun-ba, Panamad, ketchup [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af røget paprika, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sorte bønner (inklusive lage) og vand [1 dl | 2 dl], sænk til middel varme, og lad simre i 7-8 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
Imens, bland resterende røget paprika og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Smør tortillabrød med paprikaolie, og skær i trekanter. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 5-6 min, eller indtil gyldne, og lad køle af en smule.
Imens, hæld væde fra majs.
Hak koriander fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland majs, koriander, avocado, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limesaft og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret ris, sorte bønner og avocado-majssalat i dybe tallerkener.
Top bønner med fraiche.
Server med tortillachips.