I aften frister vi med en lun og fyldig salat med ovnbagt kartoffel og peberfrugt med middelhavskrydderier som vi vender med friske cherrytomater, spinat og balsamicodressing. Vi topper salaten med salatost, basilikumpesto med hvidløg og revet ost og græskarkerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Avocado
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
30 g
Spinat
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Peberfrugt
½ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til dressing
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
2 spsk
Olie til pesto
¼ tsk
Salt til pesto
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Halver cherrytomater.
Skyl spinat.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Vend kartofler med peberfrugt på bagepladen, når kartoflerne har 10 min tilbage, og bag i resterende tid.
Bland balsamico, sukker, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Bland basilikum, hvidløg, finrevet ost, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Tag færdigbagte kartofler og peberfrugt ud af ovnen, og lad køle af i 2-3 min.
Vend kartofler, peberfrugt, cherrytomater og spinat i skålen med dressing.
Anret salat i dybe tallerkener.
Top med smuldret salatost, græskarkerner,avocado og basilikumpesto.