I aften frister vi med en lun og fyldig salat med ovnbagt kartoffel og peberfrugt med middelhavskrydderier som vi vender med friske cherrytomater, spinat og balsamicodressing. Vi topper salaten med salatost, basilikumpesto med hvidløg og revet ost og græskarkerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Avocado
125 g
Cherrytomater
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Basilikum
½ stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 4)
3 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Halver cherrytomater.
Skyl spinat.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Vend kartofler med peberfrugt på bagepladen, når kartoflerne har 10 min tilbage, og bag i resterende tid.
Bland balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Bland basilikum, hvidløg, finrevet ost, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Tag færdigbagte kartofler og peberfrugt ud af ovnen, og lad køle af i 2-3 min.
Vend kartofler, peberfrugt, cherrytomater og spinat i skålen med dressing.
Anret salat i dybe tallerkener.
Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P], græskarkerner, avocado og basilikumpesto.