Byd familien på lækkert, lynstegt svinekød, som først steges i strimler og derefter blandes med en cremet sauce med løg, hvidløg, svampe, rosmarin, fløde og bouillon. Spændende tilbehør er kartoffelmos, der får en gylden farve af gulerødder. Vi serverer aftenens lækkerier med en grøn agurkesalsa med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
500 g
Bagekartoffel
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
200 g
Champignon
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
4 g
Oksebouillon
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Smør (trin 1)
2 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Kog kartofler og gulerod i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] , mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.
Hak svampe groft. Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint. Skær schnitzel i 1 cm strimler på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg schnitzel i 1-2 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt* og peber*. Overfør til en tallerken. Tilsæt en smule olivenolie*, hvidløg og løg, og steg i 1-2 min. Tilsæt svampe og rosmarin, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet.
Skru ned til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Tilsæt schnitzel, og vend sammen indtil gennemvarmet. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Hak agurk groft. Hak persille fint. Bland agurk og persille i en skål, og krydr med et nip peber*.
Anret kartoffelmos, schnitzel, løg og svampe på tallerkener. Server med agurkesalsa.