Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og urtekrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker hvidløgsdressing, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
4 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Rødbede
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til marinade
1 spsk
Olie til marinade
¼ tsk
Salt til dressing
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær rødbede (uskrællet), gulerod (uskrællet), sød kartoffel (uskrællet) og løg i 2 cm både.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil sprøde.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille groft.
Læg en flad hånd på kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt.
Bland Middelhavsdrøm, salt og en smule olivenolie i en skål, og vend kylling i skålen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage.
Steg kylling i 3-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland yoghurt, hvidløg og persille i en skål. Krydr med salt og et nip peber.
Anret rodfrugter og kylling på tallerkener.
Top med hvidløgsdressing.