Mexicansk 'enchilada'-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk 'enchilada'-kylling

Mexicansk 'enchilada'-kylling

med ostetoppede fritter og spinatsalat

I aften går den kulinariske rejse til Mexico, og vi frister med sprødstegt, paneret kylling med mexicanske krydderier. Vi server vores kylling med ostetoppede fritter, en smuk spinatsalat med gulerod og spicy enchiladasauce med frisk tomat.

Allergener:
Æg
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

100 g

Enchiladasauce

1 stk

Tomat

500 g

Kartofler

5 g

Tex-Mex

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Gulerod

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3174 kJ
Kalorier (kcal)759 kcal
Fedt21.9 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat86.9 g
Sukker13.7 g
Protein54.6 g
Salt6.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Tex-Mex, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav enchiladasauce
2

Imens, hak tomat fint.

Bland tomat, enchiladasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Paner kylling
3

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.

Bland panko og Mamas Favorit i en tredje dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav spinatsalat
5

Imens, skyl spinat.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland gulerod, spinat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor skål.

Drys færdige kartofler med finrevet ost, og lad smelte.

Server
6

Anret kylling, fritter og spinatsalat på tallerkener.

Server med enchiladasauce.