I aften går den kulinariske rejse til Mexico, og vi frister med sprødstegt, paneret kylling med mexicanske krydderier. Vi server vores kylling med ostetoppede fritter, en smuk spinatsalat med gulerod og spicy enchiladasauce med frisk tomat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
100 g
Enchiladasauce
1 stk
Tomat
500 g
Kartofler
5 g
Tex-Mex
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Gulerod
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Tex-Mex, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak tomat fint.
Bland tomat, enchiladasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og Mamas Favorit i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland gulerod, spinat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor skål.
Drys færdige kartofler med finrevet ost, og lad smelte.
Anret kylling, fritter og spinatsalat på tallerkener.
Server med enchiladasauce.