Har du aldrig hørt om 'veracruz'-sauce? Det er en mexicansk sauce med klassiske middelhavsingredienser. Vores 'veracruz'-sauce indeholder tomat, hvidløg, jalapeno og oliven. Vi serverer vores sauce med krydret ris med gulerødder og lime, sprødstegt kuller med cajunkrydderier og frisk oregano.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
5 g
Tex-Mex
1 stk
Gulerod
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Jalapeno
20 g
Kalamataoliven
1 pose
Oregano
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Lime
1 spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Tex-Mex og halvdelen af Ay Cajun-ba i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Flæk jalapeno, fjern kerner, og hak fint.
Hak oliven [½ pakke, 2P] groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg og jalapeno, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], oliven, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 7-8 min.
TIP: Spring jalapenoen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt, peber og resterende Ay Cajun-ba.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, pluk oregano.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Tilsæt gulerod og limesaft til gryden med færdig ris, og vend sammen.
Smag til med salt og peber.
Anret ris og fisk i dybe tallerkener.
Top med 'veracruz'-sauce og oregano.