Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme stegepande, så vi sparer vi på opvasken! Vi topper lækkerierne med avocado, forårsløg, chili og tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rød chili
1 dåse
Majs
½ pakke
Sorte bønner
100 g
Trefarvet quinoa
½ pakke
Hakkede tomater
5 g
Tex-Mex
4 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Lime, økologisk
1 stk
Forårsløg
1 pose
Koriander
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 stk
Avocado
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 tsk
Salt (trin 3)
efter behov
Smør (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 3)
Hak rødløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 1-2 min.
Tilsæt hvidløg, chili (gem lidt til anretning) og Tex-Mex, og steg videre i 1 min. Hæld væde fra majs. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.TIP: Brug mindre chili, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tilsæt quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], sorte bønner, majs, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon til stegepanden, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 15-17 min. Krydr med salt* [1 tsk | 1,5 tsk] og et nip peber*.TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Snit forårsløg fint. Hak koriander groft.
Tilsæt et skvæt limesaft og halvdelen af koriander til stegepanden.
Anret one-pot i skåle. Top med revet mozzarella, avocado, forårsløg og resterende chili og koriander. Server med tortillachips.