Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, majs, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme stegepande, så sparer vi på opvasken! Vores one-pot får den helt rette mexikanske smag af vores skønne krydderiblandninger som vi kalder Tex-Mex og Panamad. Vi topper lækkerierne med avocado, mozzarella, chili og tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rød chili
5 g
Tex-Mex
4 g
Panamad
1 dåse
Majs
½ pakke
Sorte bønner
100 g
Trefarvet quinoa
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Avocado
½ stk
Lime, økologisk
1 pose
Koriander
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 3)
2.5 dl
Vand (trin 3)
Hak rødløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og snit fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 1-2 min.
Tilsæt hvidløg, chili (gem lidt til anretning), Tex-Mex og Panamad, og steg videre i 1 min. Hæld væde fra majs. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tilsæt quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], sorte bønner, majs, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon til stegepanden, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 15-17 min. Krydr med salt* [1 tsk | 1,5 tsk] og et nip peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen bliver for tør inden quinoaen er færdig.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Hak koriander groft.
Tilsæt et skvæt limesaft og halvdelen af koriander til stegepanden.
Anret one-pot i dybe tallerkener. Top med revet mozzarella, avocado og resterende chili og koriander. Server med tortillachips.