De dage hvor solen leger gemmeleg, har vi brug for varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi en skøn blomkålskarry som serveres med syrlig abrikoschutney og creme fraiche. Blomkålskarryen består af ovnbagt blomkål og gulerod, som bliver kogt sammen med røde linser, kokosmælk, hvidløg og dejlige indiske krydderier.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmælk
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
8 g
Mild Mahal
1 stk
Løg
1 g
Chiliflager
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
1 pose
Koriander
4 g
Grøntsagsbouillon
150 g
Basmatiris
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
2.5 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 3)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af Mild Mahal. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min. Tilsæt hvidløg, resterende Mild Mahal og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min. TIP: Undlad at bruge chilien, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt linser, kokosmælk, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad simre under låg i 10 min. Fjern låget, og lad simre i yderligere 5-6 min, eller indtil linserne er møre.
Bland bagte grøntsager og sojasauce [1/2 pakke, 2P] i gryden med færdigkogte linser, og smag til med salt* og peber*. Hak koriander groft.
Anret ris og blomkålskarry med linser i dybe tallerkener. Drys med koriander. Top med aprikoschutney og creme fraiche [1/2 pakke, 2P].