topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild linsekarry

Mild linsekarry

med bagt blomkål og sød abrikoschutney

I aften frister vi med varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. Vi laver en skøn blomkålskarry, som serveres med syrlig abrikoschutney og yoghurt. Blomkålskarryen består af ovnbagt blomkål og gulerod, som bliver kogt sammen med røde linser, kokosmælk, hvidløg og dejlige indiske krydderier.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

2 stk

Gulerod

8 g

Mild Mahal

150 g

Basmatiris

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

1 g

Chiliflager

250 ml

Kokosmælk

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 3)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3763 kJ
Kalorier (kcal)899 kcal
Fedt34.4 g
Mættet fedt25.9 g
Kulhydrat111.4 g
Sukker24 g
Protein27.5 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål og gulerod
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær blomkål [½ stk, 2P] i små buketter.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med halvdelen af Mild Mahal, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Kog ris
2

Imens, bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg løg
3

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Skyl linser under koldt vand i en si.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, resterende Mild Mahal og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Kog linser
4

Tilsæt linser, kokosmælk, vand [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog.

Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 10-12 min. Fjern låget, og lad simre videre i 5-6 min, eller indtil linserne er bløde.

Lav blomkålskarry
5

Vend bagte grøntsager og sojasauce [1/2 pakke, 2P] i gryden med færdige linser.

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.

Hak koriander groft.

Server
6

Anret ris og blomkålskarry i dybe tallerkener.

Drys med koriander.

Top med aprikoschutney og yoghurt.