I aften frister vi med varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. Vi laver en skøn blomkålskarry, som serveres med syrlig abrikoschutney og yoghurt. Blomkålskarryen består af ovnbagt blomkål og gulerod, som bliver kogt sammen med røde linser, kokosmælk, hvidløg og dejlige indiske krydderier.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
2 stk
Gulerod
8 g
Mild Mahal
150 g
Basmatiris
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 g
Chiliflager
250 ml
Kokosmælk
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2.5 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 3)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær blomkål [½ stk, 2P] i små buketter.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med halvdelen af Mild Mahal, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, resterende Mild Mahal og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt linser, kokosmælk, vand [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog.
Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 10-12 min. Fjern låget, og lad simre videre i 5-6 min, eller indtil linserne er bløde.
Vend bagte grøntsager og sojasauce [1/2 pakke, 2P] i gryden med færdige linser.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
Hak koriander groft.
Anret ris og blomkålskarry i dybe tallerkener.
Drys med koriander.
Top med aprikoschutney og yoghurt.