I aften lader vi os inspirere af asiatisk madkunst, og i kan se frem til en fantastisk bowl med en masse godt. Vi bygger vores bowl med sushi-style ris med hvidvinseddike og sukker, miso glaserede kikærter med sød chilisauce og en frisk salat med gulerod, rødkål, agurk, lime og sesamfrø. Vi topper herlighederne med frisk avocado og cremet asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod, Julienne
75 g
Rødkål, skåret
½ stk
Lime
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Avocado
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
30 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
2 tsk
Sukker (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Gem en smule væde [2 spsk | 4 spsk] fra kikærter i en lille skål, og hæld resten fra.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter i 5-7 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt misopasta, sød chilisauce, væde, sojasauce, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1 min. Tag panden af varmen.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland gulerod, rødkål, agurk og sesamfrø i en stor skål.
Halver avocado, og fjern sten.
Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Vend olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i skålen med grøntsager lige inden servering.
Rør hvidvinseddike og sukker [2 tsk | 4 tsk] i gryden med ris.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med salat, kikærter og avocado.
Server med asiatisk mayonnaise.