I aften byder vi på en yderst luksuriøs og spændende lørdagsret. Vi skal nemlig have super mør, perfekt stegt steak! Innovativt tilbehør er ostegratinerede kartofler og broccoli og ovnbagte gulerødder med citron og estragon. Vi springer saucen over i aften, og serverer retten med en lækker bearnaisedip!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
250 g
Broccoli
2 stk
Gulerod
1 stk
Gulerod
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Citron
1 pose
Estragon
1 stk
Skalotteløg
300 g
Angus Striploin
6 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20 min.
Halver gulerødder (uskrællet) på langs.
Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Skær broccoli i 2 cm buketter.
Fordel på bagepladen med kartofler, når de har bagt i 20 min. Tilsæt en smule olivenolie og finrevet ost, og vend sammen.
Bag i ovnen i 5-8 min, eller indtil osten er gylden.
Skær citron i både.
Hak skalotteløg og estragon fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering.
Bland skalotteløg, sennep [1/2 pakke, 2P], mayonnaise, halvdelen af estragon og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Anret bøffer, gulerødder, kartofler og broccoli på tallerkener.
Drys med resterende estragon.
Top bøffer med bearnaisedip.
Server med citronbåde.