Kylling igen? Ingen fare, vi tør næsten love, at aftenens innovative sammensætning vil overraske hele familien! Vi bager kylling med sennep, panko, ost, hvidløg og persille til den er sprød og gylden. Vi springer kartoflerne over i aften, og bager rødbeder, pastinak og gulerødder. Vi serverer den spændende kylling og de ovnbagte rodfrugter med en lækker cremet persilledressing med fraiche og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pastinak
2 stk
Rødbede
2 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
30 g
Spinat
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
150 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak persille og hvidløg fint.
Bland halvdelen af hvidløg, halvdelen af persille, finrevet ost, panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et andet skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og krydr med et nip salt.
Fordel sennep på kylling, og drys med panering.
Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skyl spinat.
Bland fraiche, resterende persille, hvidløg og salt og peber i en lille skål.
Tag bagepladen med rodfrugter ud af ovnen, og vend med spinat.
Anret rodfrugter og kylling på tallerkener.
Server med persilledressing.