Her byder vi på masser af lækre ingredienser, der tilberedes på nye, spændende måder. Den sprøde ovnbagte blomkål med perfekt tyggemodstand bliver garanteret en ny favorit. Tabouleh med couscous, agurk, rødløg, persille og spinat er mildt og velsmagende tilbehør. Mynteyoghurt bidrager med cremethed og pistacienødder med sprødhed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
550 g
Blomkål
4 g
Mild Mahal
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Fuldkornscouscous
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløg
15 g
Pistacienødder
(Indeholder Nødder)
1 pose
Mynte
1 pose
Bredbladet persille
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Granatæble
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Citron, økologisk
2.5 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
efter behov
Smør (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Fjern grønne blade fra blomkål, og placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og gnid med Mild Mahal, et nip salt* og peber* indtil helt dækket. Bag øverst i ovnen i 30 min, eller indtil gylden. Fordel pistacienødder på samme bageplade, når der er 5 min tilbage.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg og gulerod i 1-2 min. Tilsæt vand* [2 ½ dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skyl spinat, og hak groft. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og agurk fint. Hak mynte og persille fint. Riv citronskal [1/2 stk, 2P] og skær citron i både. Rul granatæble mellem hænderne, så kernerne løsnes, og skær over på midten. Løsn kerner med hænderne i en skål med vand*. Lad kerner falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand* i en si.
Bland agurk, rødløg og halvdelen af persille (gem lidt til anretning) i en mellemstor skål. Vend spinat i gryden med færdigkogt couscous. Vend couscous i skålen, og tilsæt et skvæt citronsaft. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.
Bland yoghurt, citronskal og mynte i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Hak pistacienødder groft. Skær blomkål i 2 cm skiver.
Anret tabouleh i dybe tallerkener. Top med blomkål og mynteyoghurt. Drys med granatæble, pistacienødder og resterende persille.