Imponer familien med en kulinarisk rejse til Italien. I aften får vi nemlig bagte, italienske kyllingelår, krydret med vores krydderiblanding Ay Cajun-ba! Kyllingen bliver bagt med cherrytomater, som forvandles til en lækker tomatsauce. Vi bager også kartofler, zucchini og rødløg, som vi derefter blander med pesto, citron og ost!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
660 g
Kyllingelår
4 g
Kyllingebouillon
½ stk
Zucchini
125 g
Cherrytomater
1 stk
Tomat
500 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rosmarin
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ stk
Citron, økologisk
30 g
Grøn pesto
(Indeholder Sulfitter, Mælk)
1 stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Vand (trin 1)
efter behov
Smør (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Riv citronskal, og skær citron i tynde skiver. Halver cherrytomater. Pluk rosmarinblade [1/2 stilk | 1 stilk]. Hak tomat groft. Skræl hvidløg. Bland kyllingebouillon og vand* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Vend kyllingelår med Ay Cajun-ba, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Fordel cherrytomater, tomat, hvidløg, citronskiver og rosmarin i et ildfast fad. Hæld kyllingebouillon ud over, og top med nogle klatter smør*. Placer kyllingelår ovenpå. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 30-35 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær kartofler (uskrællet) og zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel kartofler, zucchini og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Hak persille fint. Bland persille, citronskal, pesto [1/2 pakke, 2P], revet ost, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.
Tag bagepladen med færdigbagte grøntsager ud af ovnen. Vend grøntsager med pestoblanding. TIP: Det gør ikke noget, hvis zucchinien er meget blød - det gør retten cremet!
Anret grøntsager i dybe tallerkener. Top med kyllingelår og tomatsauce.