topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagte kyllingelår

Ovnbagte kyllingelår

med tomatsauce og pestogrøntsager

Imponer familien med en kulinarisk rejse til Italien. I aften får vi nemlig bagte, italienske kyllingelår, krydret med vores krydderiblanding Ay Cajun-ba! Kyllingen bliver bagt med cherrytomater, som forvandles til en lækker tomatsauce. Vi bager også kartofler, zucchini og rødløg, som vi derefter blander med pesto, citron og ost!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

660 g

Kyllingelår

4 g

Kyllingebouillon

½ stk

Zucchini

125 g

Cherrytomater

1 stk

Tomat

500 g

Kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rosmarin

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

½ stk

Citron, økologisk

30 g

Grøn pesto

(Indeholder Sulfitter, Mælk)

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand (trin 1)

efter behov

Smør (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)369 kcal
Energi (kJ)1544 kJ
Fedt10.58 g
Mættet fedt2.8 g
Kulhydrat55.01 g
Sukker11.3 g
Protein12.18 g
Salt1.6 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Riv citronskal, og skær citron i tynde skiver. Halver cherrytomater. Pluk rosmarinblade [1/2 stilk | 1 stilk]. Hak tomat groft. Skræl hvidløg. Bland kyllingebouillon og vand* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Bag kylling og grøntsager
2

Vend kyllingelår med Ay Cajun-ba, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Fordel cherrytomater, tomat, hvidløg, citronskiver og rosmarin i et ildfast fad. Hæld kyllingebouillon ud over, og top med nogle klatter smør*. Placer kyllingelår ovenpå. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 30-35 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bag kartofler og zucchini
3

Skær kartofler (uskrællet) og zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel kartofler, zucchini og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Lav pestoblanding
4

Hak persille fint. Bland persille, citronskal, pesto [1/2 pakke, 2P], revet ost, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. 

Tilsæt pestoblanding
5

Tag bagepladen med færdigbagte grøntsager ud af ovnen. Vend grøntsager med pestoblanding. TIP: Det gør ikke noget, hvis zucchinien er meget blød - det gør retten cremet!

Server
6

Anret grøntsager i dybe tallerkener. Top med kyllingelår og tomatsauce.