Ovnbagte svine- og kalvekødsboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagte svine- og kalvekødsboller

Ovnbagte svine- og kalvekødsboller

med karrysauce og frisk gulerod-æblesalat

I aften steger vi svine- og kalvekødsboller, og topper dem med en dejlig karrysauce med fløde og kyllingebouillon. Dejligt tilbehør er luftige ris og en frisk gulerods- og æblesalat med salatblanding, lime og honning.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

½ stk

Løg

4 g

Curry-On

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

60 g

Blandet salat

½ stk

Lime

12.5 g

Honning

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)894 kcal
Energi (kJ)3739 kJ
Fedt35.4 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat102.5 g
Sukker23.4 g
Protein40.4 g
Salt6.1 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Bag kødboller
2

Imens, hak løg [½ stk, 2P] fint.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg [1 stk | 2 stk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl salat.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Lav gulerod-æblesalat
4

Pisk honning [1/2 pakke, 2P], et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.

Tilsæt æble, gulerod og salat, og vend sammen lige inden servering.

Lav sauce
5

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.

Tilsæt Curry-On, og rør rundt.

Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt indtil jævn.

Tilsæt madlavningsfløde lidt ad gangen, og pisk i 3-4 min, eller indtil jævn.

Tilsæt kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret ris og kødboller på tallerkener.

Top med sauce. 

Server med gulerod-æblesalat.