I aften steger vi svine- og kalvekødsboller, og topper dem med en dejlig karrysauce med fløde og kyllingebouillon. Dejligt tilbehør er luftige ris og en frisk gulerods- og æblesalat med salatblanding, lime og honning.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ stk
Løg
4 g
Curry-On
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
2 stk
Gulerod
1 stk
Æble
60 g
Blandet salat
½ stk
Lime
12.5 g
Honning
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Langkornede hvide ris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg [½ stk, 2P] fint.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg [1 stk | 2 stk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl salat.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Pisk honning [1/2 pakke, 2P], et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.
Tilsæt æble, gulerod og salat, og vend sammen lige inden servering.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme.
Tilsæt Curry-On, og rør rundt.
Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt indtil jævn.
Tilsæt madlavningsfløde lidt ad gangen, og pisk i 3-4 min, eller indtil jævn.
Tilsæt kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Anret ris og kødboller på tallerkener.
Top med sauce.
Server med gulerod-æblesalat.