Ovnstegt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med cremet champignon og grøn agurkesalsa

Byd familien på lækker svinemørbrad, som først lynsteges og derefter bages færdig i ovnen. Spændende tilbehør er kartoffelmos, der får gylden farve af gulerødder, og en cremet sauce med løg, hvidløg, champignon, rosmarin, fløde og bouillon. Vi serverer aftenens lækkerier med en grøn agurkesalsa med persille.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

200 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

4 g

Oksebouillon

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)615 kcal
Energi (kJ)2572 kJ
Fedt25.59 g
Mættet fedt12.2 g
Kulhydrat56.67 g
Sukker13.2 g
Protein38.25 g
Salt4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Ovnsteg svinemørbrad
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir indtil servering. 

Lav kartoffelmos
2

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Kog kartofler og gulerod i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

Forbered grøntsager
3

Hak svampe groft. Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint.

Lav svampesauce
4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme. Steg løg og hvidløg i 1-2 min. Tilsæt svampe og rosmarin, og steg videre i 4-5 min. Skru ned til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk. 

Bland agurkesalsa
5

Hak agurk groft. Hak persille fint. Bland agurk og persille i en lille skål, og krydr med peber*. Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos, svinemørbrad og svampesauce på tallerkener. Server med agurkesalsa og persille.