Ovnstegt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med cremet champignon og grøn agurkesalsa

Byd familien på lækker svinemørbrad, som først lynsteges og derefter bages færdig i ovnen. Spændende tilbehør er kartoffelmos, der får gylden farve af gulerødder, og en cremet sauce med løg, hvidløg, champignon, rosmarin, fløde og bouillon. Vi serverer aftenens lækkerier med en grøn agurkesalsa med persille.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Agurk

200 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rosmarin

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2013 kJ
Kalorier (kcal)481 kcal
Fedt10 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat61.6 g
Sukker14.8 g
Protein37.6 g
Salt3.6 g

Fremgangsmåde

Ovnsteg svinemørbrad
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.

Krydr svinemørbrad med et nip salt, og steg i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav kartoffelmos
2

Imens, skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
3

Imens, hak svampe groft.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak rosmarin fint.

Lav svampesauce
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt svampe og rosmarin, og steg videre i 4-5 min. Sænk til middel varme.

Tilsæt brun sovs og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med salt og et nip peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Bland agurkesalsa
5

Imens, hak agurk groft.

Hak persille fint.

Bland agurk og persille i en lille skål, og krydr med et nip peber.

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos, svinemørbrad og svampesauce på tallerkener.

Server med agurkesalsa.