Byd familien på lækker svinemørbrad, som først lynsteges og derefter bages færdig i ovnen. Spændende tilbehør er kartoffelmos, der får gylden farve af gulerødder, og en cremet sauce med løg, hvidløg, champignon, rosmarin, fløde og bouillon. Vi serverer aftenens lækkerier med en grøn agurkesalsa med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
1 stk
Agurk
200 g
Champignon
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rosmarin
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Krydr svinemørbrad med et nip salt, og steg i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak svampe groft.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak rosmarin fint.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt svampe og rosmarin, og steg videre i 4-5 min. Sænk til middel varme.
Tilsæt brun sovs og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med salt og et nip peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Imens, hak agurk groft.
Hak persille fint.
Bland agurk og persille i en lille skål, og krydr med et nip peber.
Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.
Anret kartoffelmos, svinemørbrad og svampesauce på tallerkener.
Server med agurkesalsa.