Rispilaf er en nem måde at give ris lidt ekstra smag ved at koge dem møre i bouillon. Vi koger dem også med stegt gulerod og løg, og så vender vi dem med tranebær og ristede mandler. Vi serverer vores smukke og velsmagende rispilaf med hvidløgsbagt svinemørbrad og en cremet sauce med crème fraiche og frisk dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
4 g
Kyllingebouillon
250 g
Svinemørbrad
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
1 pose
Dild
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
150 g
Langkornede hvide ris
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern, og hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og løg i 1-2 min. Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg kød med halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, hak mandler og dild groft.
Fordel mandler i et hjørne af bagepladen i ovnen, og bag i 2-3 min, eller indtil let ristet, når kødet har 4 min tilbage.
Opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt crème fraiche, dild, resterende Hvide Løjer & Urter, vand [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1 min, eller indtil varm og let tyknet.
Vend tranebær og mandler i gryden med ris.
Skær kød i tynde skiver.
Tilsæt kødsaft fra bagepladen til stegepanden med sauce, og rør rundt.
Anret kød og rispilaf på tallerkener.
Top kød med sauce.