Ovnstegt svinemørbrad og rispilaf
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad og rispilaf

Ovnstegt svinemørbrad og rispilaf

med cremet sauce og frisk dild

Rispilaf er en nem måde at give ris lidt ekstra smag ved at koge dem møre i bouillon. Vi koger dem også med stegt gulerod og løg, og så vender vi dem med tranebær og ristede mandler. Vi serverer vores smukke og velsmagende rispilaf med hvidløgsbagt svinemørbrad og en cremet sauce med crème fraiche og frisk dild.

Allergener:
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

4 g

Kyllingebouillon

250 g

Svinemørbrad

4 g

Hvide Løjer & Urter

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

1 pose

Dild

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3203 kJ
Kalorier (kcal)766 kcal
Fedt32.5 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat78.6 g
Sukker14.2 g
Protein36.3 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern, og hak løg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og løg i 1-2 min. Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag kød
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Steg kød med halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Rist mandler
3

Imens, hak mandler og dild groft.

Fordel mandler i et hjørne af bagepladen i ovnen, og bag i 2-3 min, eller indtil let ristet, når kødet har 4 min tilbage.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande på middellav varme.

Tilsæt crème fraiche, dild, resterende Hvide Løjer & Urter, vand [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1 min, eller indtil varm og let tyknet.

Tilsæt  tranebær og mandler
5

Vend tranebær og mandler i gryden med ris.

Skær kød i tynde skiver.

Tilsæt kødsaft fra bagepladen til stegepanden med sauce, og rør rundt.

Server
6

Anret kød og rispilaf på tallerkener.

Top kød med sauce.