En virkelig skøn alt-i-en ret, med masser af smag og struktur. Vi koger couscous med gulerod, hvidløg og grøntsagsbouillon. Samtidigt steger vi kikærter med lækre krydderier. Vi blander couscous og kikærter med peberfrugt, agurk, rødløg og persille til en gudesmuk salat. Vi topper med avocado, stegt halloumi og en frisk citronfraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Kikærter
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Halloumi
1 stk
Avocado
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Citron, økologisk
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
2.5 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Bland kikærter med Ay Cajun-ba og et stort nip salt* og peber* i en skål. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kikærter i 5 min, og overfør til en stor skål.
Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak agurk groft. Hak persille fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Bland peberfrugt, agurk, rødløg, persille (gem lidt til anretning) og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk]i skålen med kikærter, og krydr med et nip salt* og peber*.
Skær halloumi i 1/2 cm tykke skiver. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side, eller indtil gylden. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og halvdelen af citronskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Rør resterende citronskal i gryden med færdigkogt couscous. Vend couscous og eventuelt en smule olivenolie* i skålen med grøntsager og kikærter, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret kikærtesalat i dybe tallerkener. Top med avocado og halloumi. Drys med resterende persille. Server med citronbåde og citrondressing.