Pandestegte kyllingebryst med sauce af oregano og smør er en sikker vinder, når vi snakker comfort food efter en lang dag. Denne kylling får selskab af luftig bulgur vendt med gyldenstegte majskerner, cremet og saltet salatost og persille. Dertil kommer der en farverig salat af gulerod, spinat, tomat og rødløg, som smages til med olivenolie. Server i skåle, så retten er lige til at tage med ind i sofaen, til bordet eller ud i haven, alt efter hvor du ønsker at nyde dette comfort food-måltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rødløg
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
4 g
Kyllingebouillon
280 g
Kyllingebryst
30 g
Spinat
1 dåse
Majs
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
1 g
Oregano, tørret
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Smør til sauce
1.5 dl
Vand til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skyl spinat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak tomat groft.
Skær rødløg i tynde skiver.
Bland spinat, gulerod, tomat, rødløg, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Smuldr salatost.
Hak persille fint.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Tilsæt oregano, smør, kyllingebouillon og vand, og steg i 1-2 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og saucen er let tyknet.
Imens, vend majs, persille og salatost og bulgur i en skål.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kylling, bulgur og salat i skåle.
Top kylling med sauce.