I aften frister vi med skøn hyggemad som hele familien kommer til at elske. Vi steger kylling gylden og sprød, og topper den med en fantastiskt cremet pebersauce med fløde, kyllingebouillon og purløg. Vi serverer vores kylling med luftige ris og ovnbagt zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Zucchini
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Purløg
280 g
Kyllingebryst
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
150 g
Langkornede hvide ris
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær zucchini [½ stk, 2P] i 2 cm halve skiver.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 2 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Hak purløg fint.
Fordel zucchini, rødløg, gulerod og peberfrugt på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Krydr kylling med salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 5-6 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og dæk til.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og et nip peber, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt purløg og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og rør rundt.
Anret ris, grøntsager og kylling på tallerkener.
Top kylling med pebersauce.