I aften laver vi klassiske frikadeller med ikke så klassisk tilbehør. Den innovative kartoffelsalat indeholder bearnaisesauce og citron, og bliver toppet med frisk estragon. Vi laver også en farverig og velsmagende radise- og cherrytomatsalat med spinat og græskarkerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ stk
Løg
1 stk
Små kartofler, forkogte
160 g
Bearnaisesauce
(Indeholder Mælk)
1 pose
Estragon
½ stk
Citron
60 g
Spinat
75 g
Radiser
125 g
Cherrytomater
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
1 stk
Æg (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Riv løg [½ stk, 2P] groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 tsk | 1/4 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til frikadeller (4 pr. person).
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg frikadeller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). Overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Frikadeller er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Halver kartofler.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Vend kartofler med bearnaisesauce, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Skyl spinat, og hak groft.
Halver radiser.
Hak estragon fint.
Bland cherrytomater, spinat, radiser, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.
Anret frikadeller, kartoffelsalat og cherrytomatsalat på tallerkener.
Top kartoffelsalat med frisk estragon og et nip peber.
Top cherrytomatsalat med græskarkerner.