Pandestegte pastinakfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte pastinakfritters

Pandestegte pastinakfritters

med knuste kartofler og græsk salat

I aften laver vi sprøde og gyldne pastinakfritters med purløg, revet ost, løg og hvidløg. Spændende tilbehør er ovnbagte knuste kartofler toppede med hvidløgssmør, græsk salat med salatost, spinat og cherrytomater, og cremet mayonnaise.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Små kartofler, forkogte

125 g

Cherrytomater

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

30 g

Spinat

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Purløg

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Pastinak

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Smør til smør

2 stk

Æg til dej

3 spsk

Mel til dej

½ tsk

Salt til dej

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3568 kJ
Kalorier (kcal)853 kcal
Fedt47.8 g
Mættet fedt17.8 g
Kulhydrat76.1 g
Sukker11.4 g
Protein28.3 g
Salt7 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet.

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus med bunden af et glas. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i 20-25 min, eller indtil gyldne.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Forbered råvarer
2

Imens, hak purløg og løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skræl pastinak, og riv groft.

Bland smør, hvidløg og et nip salt i en lille skål.

Lav fars
3

Bland pastinak, grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, purløg, finrevet ost, løg, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg fritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.

Lav salat
5

Imens, halver cherrytomater.

Skyl spinat.

Smuldr salatost i en mellemstor skål. Tilsæt spinat, cherrytomater, olivenolie og et nip salt og peber, og vend sammen.

Top færdige kartofler med hvidløgssmør.

Server
6

Anret pastinakfritters, kartofler og salat på tallerkener.

Server med mayonnaise.