I aften laver vi sprøde og gyldne pastinakfritters med purløg, revet ost, løg og hvidløg. Spændende tilbehør er ovnbagte knuste kartofler toppede med hvidløgssmør, græsk salat med salatost, spinat og cherrytomater, og cremet mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Små kartofler, forkogte
125 g
Cherrytomater
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
30 g
Spinat
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Pastinak
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Løg
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Smør til smør
2 stk
Æg til dej
3 spsk
Mel til dej
½ tsk
Salt til dej
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus med bunden af et glas. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i 20-25 min, eller indtil gyldne.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, hak purløg og løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skræl pastinak, og riv groft.
Bland smør, hvidløg og et nip salt i en lille skål.
Bland pastinak, grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, purløg, finrevet ost, løg, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.
Imens, halver cherrytomater.
Skyl spinat.
Smuldr salatost i en mellemstor skål. Tilsæt spinat, cherrytomater, olivenolie og et nip salt og peber, og vend sammen.
Top færdige kartofler med hvidløgssmør.
Anret pastinakfritters, kartofler og salat på tallerkener.
Server med mayonnaise.