Pandestegte selleri-fritters og regnbuefritter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte selleri-fritters og regnbuefritter

Pandestegte selleri-fritters og regnbuefritter

med grøn salat og hvidløgscrème fraiche

Knoldselleri er en ret så magisk rodfrugt, der kan bruges til mange ting i køkkenet. Her bliver den revet, blandet med en håndfuld herlige smagsgivere, som gruyereost og Hello Sunrise, og stegt til en gylden fritter. Den serveres med regnbuefarvede rodfrugtefritter og en hvidløgscrème fraiche, der giver et ekstra spark til retten. Og en sprød, grøn salat på siden til lidt dejlig friskhed.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Selleri
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Hvidløgsfed

2 stk

Rødbede

25 g

Revet Gruyere

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

2 stk

Pastinak

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

1 stk

Agurk

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder Selleri, Sennep)

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Gulerod

60 g

Spinat

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

2

Æg til fritters

3 spsk

Mel til fritters

½ tsk

Salt til fritters

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2885 kJ
Kalorier (kcal)689 kcal
Fedt40 g
Mættet fedt20.2 g
Kulhydrat65.4 g
Sukker29.2 g
Protein23.5 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællede) til 2 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Bland fars
2

Hak persille og rødløg fint.

Skræl knoldselleri, og riv groft.

Bland knoldselleri, Hello Sunrise, grøntsagsbouillon, rødløg, persille, gruyere, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.

Forbered grøntsager
3

Skyl spinat.

Skær agurk i halve skiver.

Hak dild og hvidløg fint.

Kom spinat og agurk i en stor skål.

Steg fritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.

Rør dip
5

Imens, bland hvidløg, dild, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt olivenolie og salt til skålen med salat.

Server
6

Anret fritters, salat og fritter på tallerkener.

Server med hvidløgscrème fraiche.