Knoldselleri er en ret så magisk rodfrugt, der kan bruges til mange ting i køkkenet. Her bliver den revet, blandet med en håndfuld herlige smagsgivere, som gruyereost og Hello Sunrise, og stegt til en gylden fritter. Den serveres med regnbuefarvede rodfrugtefritter og en hvidløgscrème fraiche, der giver et ekstra spark til retten. Og en sprød, grøn salat på siden til lidt dejlig friskhed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Hvidløgsfed
2 stk
Rødbede
25 g
Revet Gruyere
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rødløg
2 stk
Pastinak
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
1 stk
Agurk
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
1 pose
Dild
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Gulerod
60 g
Spinat
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
2
Æg til fritters
3 spsk
Mel til fritters
½ tsk
Salt til fritters
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællede) til 2 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Hak persille og rødløg fint.
Skræl knoldselleri, og riv groft.
Bland knoldselleri, Hello Sunrise, grøntsagsbouillon, rødløg, persille, gruyere, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.
Skyl spinat.
Skær agurk i halve skiver.
Hak dild og hvidløg fint.
Kom spinat og agurk i en stor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.
Imens, bland hvidløg, dild, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.
Tilsæt olivenolie og salt til skålen med salat.
Anret fritters, salat og fritter på tallerkener.
Server med hvidløgscrème fraiche.