Har du børn, der elsker nuggets og frikadeller? Så frister vi med en ret i samme boldgade, nemlig fantastisk sprøde sellerifritters med hvidløg, persille og ost. Vi serverer de skønne fritter med ovnstegte kartofler med aioli og en sprød zucchinisalat med rucola og pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ stk
Løg
1 stk
Zucchini
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Citron
400 g
Små kartofler
40 g
Rucola
1 pose
Kruspersille
4 g
Hvide Løjer & Urter
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
2 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Steg i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak persille fint.
Hak løg [½ stk, 2P] fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Skræl knoldselleri, og riv groft.
Bland knoldselleri, grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, persille, finrevet ost, løg, æg [2 stk | 4 stk], hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål
Skyl rucola.
Skræl zucchini (uskrællet) til lange, tynde bånd.
Bland olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | ½ tsk] og et nip peber i en skål.
Vend rucola og zucchini i skålen lige inden servering.
Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.
Anret sellerifritters på tallerkener.
Server med zucchinisalat toppet med pinjekerner og kartofler med aioli.