Har du børn, der elsker nuggets og frikadeller? Så frister vi med en ret i samme boldgade, nemlig fantastisk sprøde sellerifritters med hvidløg, persille og ost. Vi serverer de skønne fritter med ovnstegte kartofler med aioli og en sprød zucchinisalat med rucola og pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
400 g
Små kartofler
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
40 g
Rucola
1 pose
Kruspersille
½ stk
Løg
2
Æg til fritters
2 spsk
Mel til fritters
½ tsk
Salt til fritters
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Steg i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak persille fint.
Hak løg fint.
Halver citron.
Skræl knoldselleri, og riv groft.
Bland knoldselleri, grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, persille, finrevet ost, løg, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål
Skyl rucola.
Skræl zucchini (uskrællet) til lange, tynde bånd.
Bland olivenolie, et skvæt citronsaft, salt og et nip peber i en skål.
Vend rucola og zucchini i skålen lige inden servering.
Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.
Anret sellerifritters på tallerkener.
Server med zucchinisalat toppet med pinjekerner og kartofler med aioli.