Har I gemt denne ret til weekenden, eller har I valgt at den skal sætte guldkant på en hverdagsaften? Lige meget hvad, vil du ikke blive skuffet. Vi byder på pandestegte svinemedaljoner med en dejlig brun sovs og velduftende timiankartofler. Frisk tilbehør er en sprød æblesalat med spinat, gulerod og sennep.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
25 g
Tyttebærsyltetøj
500 g
Kartofler
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Æble
1 stk
Gulerod
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
1 pose
Timian
1 spsk
Smør (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 4)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint.
Vend kartofler med timian, smør [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber i gryden, og stil til side.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Skær svinemørbrad i medaljoner (3 pr. person) på et andet skærebræt og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg medaljoner i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl spinat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt smør [1/2 spsk I 1 spsk] og hvedemel [1/2 spsk I 1 spsk], og rør rundt.
Tilsæt brun sovs, vand [1 spsk I 2 spsk] og tyttebærsyltetøj [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennevarmet.
Tilsæt medaljoner, og lad simre videre på lav varme i 1 min.
Imens, bland spinat, æble, gulerod, honning-sennepsdressing og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Anret kartofler, medaljoner og æblesalat på tallerkener.
Top medaljoner med sovs.