Pandestegte svinemedaljoner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte svinemedaljoner

Pandestegte svinemedaljoner

med brun sovs og sprød æblesalat

Har I gemt denne ret til weekenden, eller har I valgt at den skal sætte guldkant på en hverdagsaften? Lige meget hvad, vil du ikke blive skuffet. Vi byder på pandestegte svinemedaljoner med en dejlig brun sovs og velduftende timiankartofler. Frisk tilbehør er en sprød æblesalat med spinat, gulerod og sennep.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

25 g

Tyttebærsyltetøj

500 g

Kartofler

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Æble

1 stk

Gulerod

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

1 pose

Timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 4)

½ spsk

Hvedemel (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2647 kJ
Kalorier (kcal)633 kcal
Fedt24.4 g
Mættet fedt10.2 g
Kulhydrat70.8 g
Sukker22.6 g
Protein34.3 g
Salt3.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Imens, hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint. 

Vend kartofler med timian, smør [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber i gryden, og stil til side.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Steg medaljoner
2

Skær svinemørbrad i medaljoner (3 pr. person) på et andet skærebræt og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk]. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg medaljoner i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.

TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
3

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl spinat. 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Lav sovs
4

Opvarm samme stegepande på middel varme. 

Tilsæt smør [1/2 spsk I 1 spsk] og hvedemel [1/2 spsk I 1 spsk], og rør rundt.

Tilsæt brun sovs, vand [1 spsk I 2 spsk] og tyttebærsyltetøj [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennevarmet. 

Tilsæt medaljoner, og lad simre videre på lav varme i 1 min.

Lav æblesalat
5

Imens, bland spinat, æble, gulerod, honning-sennepsdressing og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Server
6

Anret kartofler, medaljoner og æblesalat på tallerkener.

Top medaljoner med sovs.