Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Vi panerer sej i aioli-ketchupmarinade og panko, og steger den sprød og gylden. Vidunderligt tilbehør er velduftende hvidløgsris, ovnbagt broccoli og gulerod, hjemmesyltede radiser og sort sesammayonnaise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Gulerod
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Ketchup til sauce
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær radiser i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend radiser i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Skær broccoli i buketter og stokken (skræl hvis nødvendigt) i 1 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i 10-12 min, eller indtil møre.
Skær fisk i 3 cm strimler på et andet skærebræt.
Bland aioli, ketchup og et nip salt og peber i en stor skål.
Vend fisk i marinaden, og tilsæt panko. Vend fisk til den er dækket af panering.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med grøntsager, fisk og radiser.
Dryp med sesammayonnaise.