topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panko-breaded saithe

Panko-breaded saithe

med hvidløgsris og pandestegte grøntsager

Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Vi panerer sej i aiolidressing og panko, og bager den sprød og gylden. Vidunderligt tilbehør er velduftende hvidløgsris, stegt broccoli, gulerod og forårsløg, hjemmesyltet agurk og sort sesammayonnaise!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Sesam
Soja
Hvede
Sulfitter
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Radiser

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Ketchup til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3356 kJ
Kalorier (kcal)802 kcal
Fedt31.2 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat91.4 g
Sukker11.4 g
Protein35.1 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær fisk i 3 cm tern. Bland aioli og ketchup i en stor skål. Smag til med salt og peber.

2

Bland fisk med aiolidressing, så fisk er dækket. Tilsæt panko, og sørg for at fisk er dækket. Placer fisk i et lag på en bageplade med bagepapir, og top med resterende pankomix.Dryp med en smule olivenolie, og bag indtil sprød og gennemstegt, 12-15 min.

Kog hvidløgsris
3

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme. Steg hvidløg indtil velduftende, 30 sek. Tilsæt ris, vand og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil ris er blødt, og vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

4

Skær agurk i tynde skiver og bland dem med hvidvinseddike og sukker i en skål. Skær broccoli i små stykker, også stilken. Skær gulerod (uskrællet) i tynde halvmåner. Skær forårsløg i tynde skiver, del det hvide og det grønne op.

5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg broccoli (inklusive stilk), gulerod og hvid forårsløg under omrøring i 5-6 min, eller indtil bløde. TIP: Kom en smule vand i stegepanden, så bliver maden hurtigere færdig. Krydr med salt og peber.

6

Hæld væde fra agurk, og tryk ekstra væde godt ud. Anret hvidløgsris i dybe tallerkener og top med stegte grøntsager, pankopaneret sej og syltet agurk. Dryp med sort sesammayonnaise og drys med grøn forårsløg.