Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig. Vi panerer sej i aiolidressing og panko, og steger den sprød og gylden. Vidunderligt tilbehør er velduftende hvidløgsris, ovnbagt broccoli og gulerod, hjemmesyltet agurk og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
250 g
Broccoli
1 stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Ketchup (step 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Skær broccoli (skræl stokken ved behov) i 1 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i 10-12 min, eller indtil møre.
Skær fisk i 3 cm strimler på et andet skærebræt.
Dub fisk tør med køkkenrulle.
Bland aioli, ketchup [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Vend fisk i skålen.
Tilsæt panko, og vend igen, så fisken er dækket.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med grøntsager, fisk og agurk.
Dryp med asiatisk mayonnaise.