I aften panerer vi kylling med en panering med røget paprika, og steger den til sprød perfektion. Den får selskab i ovnen af cajunkrydret gulerod og kartofler, som vi vender med majs og spinat. Vi topper herlighederne med spicy chilihonning og cremet hvidløgsfraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 g
Chiliflager
4 g
Røget paprika
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
400 g
Små kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Gulerod
1 dåse
Majs
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
25 g
Honning
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Halver kartofler.
Fordel gulerod og kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland fraiche, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Skyl spinat.
Bland chiliflager og honning i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad. - Varm honningpakken mellem hænderne, hvis den er blevet hård.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], røget paprika og et nip peber i en dyb tallerken.
Hæld væde fra majs.
Fordel majs på bagepladen, når grøntsagerne har 15 min tilbage, og bag i resterende tid.
Vend kylling i hvedemel, og overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Vend spinat med grøntsager på bagepladen lige inden servering.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kylling og grøntsager på tallerkener.
Top kylling med chilihonning.
Server med hvidløgsfraiche.