En fantastisk lækker pastaret med masser af forskellige smager. Den cremede sauce består af pesto, bacon, crème fraiche, ovnbagte grøntsager og lækre krydderier. Det smager også rigtig godt koldt , hvis der nu skulle være rester.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
60 g
Grøn pesto
(Indeholder Sulfitter, Mælk)
1 stk
Citron, økologisk
75 g
Crème fraiche
½ stk
Zucchini
125 g
Bacon, skiver
4 g
Grøntsagsbouillon
20 g
Finrevet ost
250 g
Penne
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i halve skiver. Skær tomat i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend sammen, og bag i ovnen i 15 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak basilikum groft. Skær bacon i 3 cm store stykker.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, når der er 10 min tilbage af grøntsagernes bagetid. Kog pasta i 10 min, eller indtil 'al dente'. Gem lidt pastavand [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden. Vend med en smule olivenolie*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 5 min. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt crème fraiche [½ pakke, 2 pers.], citronskal, grøntsagsbouillon og pastavand. Lad simre i 1-2 min.
Tilsæt pesto, zucchini, tomat og pasta, og rør godt rundt. Tilsæt en smule citronsaft, og krydr med salt* og peber*.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med revet ost og basilikum. Server med citronbåde.