Tagliatelle med cremet pesto, lyder det ikke bare lækkert? Vi laver en cremet sauce med pesto, crème fraiche, citronskal og grøntsagsbouillon. Vi blander saucen med tagliatelle og ovnbagt tomat og zucchini. Vi topper herlighederne med revet ost og frisk basilikum, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Basilikum
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
8 g
Grøntsagsbouillon
½ stk
Zucchini
2 stk
Tomat
60 g
Grøn pesto
(Indeholder Sulfitter, Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i halve skiver. Skær tomat i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min.
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Hak hvidløg fint. Riv citronskal [1/4 tsk | 1/2 tsk], og skær citron i både. Hak basilikum groft.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, når grøntsagerne har 5 min tilbage, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1 spsk | 2 spsk], og hæld resten fra. TIP: Vend pasta med en smule olivenolie i gryden.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt creme fraiche [1/2 pakke, 2P], citronskal, grøntsagsbouillon og pastavand, og lad simre i 1-2 min.
Tilsæt pesto og ovnbagt tomat og zucchini. Tilsæt pasta og et skvæt citronsaft, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret pasta i dybe tallerkener. Drys med finrevet ost. Top med basilikum. Server med resterende citronbåde.