Zucchiniens smag forstærkes af prosciuttoens karakteristiske salt- og umamismag. Ved at blive grillet i ovnen får prosciuttoen en dejlig sprød overflade, der kontrasterer den møre zucchini og den cremede ricotta. Serveres med bouillonkogt perlecouscous blandet med spinat, creme fraiche og bagte cherrytomater. Drys med persille og chili, og nyd!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
125 g
Cherrytomater
170 g
Perlecouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ stk
Rosmarin
50 g
Prosciutto
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 g
Chiliflager
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ pose
Bredbladet persille
4 dl
Vand (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Del zucchini på langs. Grav indmad ud med en ske indtil der er 1 cm tilbage på alle sider, og hak indmad fint. Hak hvidløg fint. Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint. Halver cherrytomater. Hak persille [½ pose, 2P] groft.
Bland hakket zucchini, hvidløg, rosmarin, ricotta, et nip chiliflager og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.
Fyld zucchini med ricottablanding. Svøb zucchini i prosciutto, og placer på på en bageplade med bagepapir. Placer cherrytomater ved siden af, og bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Bring vand* [4 dl | 8 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt perlecouscous, skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil de er bløde, men stadigvæk har bid. Hæld overskydende vand fra.
Skyl spinat under koldt vand* i en si. Vend persille (gem lidt til anretning) spinat, creme fraiche [½ pakke, 2P] i gryden med perlecouscous. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt cherrytomater, og vend sammen.
Anret perlecouscous og zucchini på tallerkener. Drys med persille og et nip chiliflager.