Oplev det bedste fra en gryderet, men lavet på rekord tid. Vores Rustik og varmende gryde med oksekødboller er pakket med smage fra svampe, grøntsager og rødvinssauce, og leder tankerne hen på langtidssimrede gryderetter. Server med cremet kartoffelmos, og mærk varmen brede sig i hele kroppen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
½ stk
Løg
1 stk
Gulerod
100 g
Champignon
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 dåse
Tomatpuré
4 g
Hvide Løjer & Urter
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til grøntsager
1
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Mel til sauce
2 dl
Vand til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær champignon i tynde skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg champignon i 3-4 min, eller indtil brunet.
Overfør til en skål.
Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person).
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller, løg og gulerod i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hvedemel, tomatpuré og Hvide Løjer & Urter til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kyllingebouillon, rødvinssauce, sojasauce og vand. Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt champignon, og vend sammen.
Hak persille groft.
Anret gryderet og kartoffelmos i dybe tallerkener.
Top med persille.