Blev du også fanget af det spændende navn på denne opskrift? Vi lover, at resultatet ikke vil skuffe dig. Vi laver en fantastisk risotto, der får en vidunderlig smag, og smuk grøn farve af spinat, basilikum og calabresepesto. Spændende tilbehør er balsamicobagte grønne bønner og cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
60 g
Calabresepesto
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
150 g
Grønne bønner
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
15 ml
Balsamico
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pose
Basilikum
1 dåse
Tomatpuré
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 4)
5 dl
Vand (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak hvidløg og løg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige. Tilsæt tomatpuré, og steg i yderligere 3-4 min.
Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt*, bring i kog, og tag gryden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er gennemkogte, men stadig har en smule bid.
Skær ender af grønne bønner. Halver cherrytomater. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Fordel grønne bønner og cherrytomater på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico, olivenolie* [½ spsk | 1 spsk], og tilsæt sukker* [½ tsk | 1 tsk]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage.
Hak basilikum fint. Hak spinat groft. Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, basilikum (gem lidt til anretning), calabresepesto og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener. Top med grøntsager. Drys med resterende finrevet ost og basilikum.