Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Blev du også fanget af det spændende navn på denne opskrift? Vi lover, at resultatet ikke vil skuffe dig. Vi laver en fantastisk risotto, der får en vidunderlig smag, og smuk grøn farve af spinat, basilikum og calabresepesto. Spændende tilbehør er balsamicobagte grønne bønner og cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Grønne bønner
150 g
Risottoris
60 g
Calabresepesto
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pose
Basilikum
1 dåse
Tomatpuré
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 4)
6 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Hak hvidløg og løg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hvidløg i 2-3 min.
Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.
Tilsæt tomatpuré, og steg i yderligere 3-4 min.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.
Skær ender af grønne bønner.
Halver cherrytomater.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Fordel grønne bønner og cherrytomater på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico, olivenolie [½ spsk | 1 spsk], krydr med sukker [½ tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10 min, når risottoen har 10 min tilbage.
Hak basilikum fint.
Hak spinat groft.
Tag panden med risotto af varmen.
Tilsæt spinat, basilikum (gem lidt til anretning), calabresepesto og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen.
Smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen er for tør.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med grøntsager.
Drys med resterende finrevet ost og basilikum.